Home/Code Hero ediția 3 – Înscrie-ți copilul

AJUTĂ-ȚI COPILUL SĂ ÎȘI URMEZE PASIUNEA

Datorită situației actuale, COVID-19, suntem forțați să ne auto-izolam pentru a proteja sănătatea noastră, dar și a celor dragi. Printre efectele acestei izolări se numără și incertitudinea legată de continuarea educației în anul școlar 2020-2021.

Educația de calitate este esențială pentru copilul tău, și deci, pentru societatea noastră.

Tocmai de aceea, dăm startul proiectului Code Hero 3rd edition, un club de programare online gratuit. Proiectul este adresat copiilor din învățământul de masă cu vârste între 8 și 13 ani, din mediul rural și orașele mici din România, dar și celor cu vârsta între 8 și 16 ani înscriși la școlile pentru elevi cu deficiență de auz, care își pot continua educația și dezvolta abilități imperios necesare pentru viitor.

În cadrul activității, mentorii elevilor vor fi profesioniști din domeniul IT, sau studenți la facultăți cu profil tehnic. Aceștia le vor preda online copiilor, noțiuni de programare în Scratch, timp de 1 oră pe săptămână, pe o perioadă de aproximativ 3 luni (10 sesiuni).

Oferă-i copilului tău șansa de a se pregăti pentru meseriile viitorului.

Ce trebuie să cunoști:

  • Resursele utilizate vor fi: Scratch (dezvoltată de MIT Media Lab) și Creative Computing Curriculum (programă creată în cadrul Harvard Graduate School of Education).

  • Copilul va avea nevoie de laptop/calculator echipat cu microfon și cameră web și o conexiune bună la internet.

  • Orarul pentru activitate va fi stabilit de mentor, împreună cu părinții și copiii.

  • Programul este gratuit pentru copiii înscriși.

  • Vei primi un ghid cu toate informațiile necesare despre proiect.

  • Fiecare mentor va preda unei grupe de aproximativ 6 elevi; o grupă va avea elevi de aceeași vârstă, din toată România.

  • Cursul va fi organizat pe o perioadă 3 luni (10 sesiuni).

  • Fiecare sesiune a cursului va fi prin video-conferință și va dura 1 oră.

  • Elevii care au telefon mobil sau tabletă nu pot fi incluși în program, deoarece aceste device-uri nu sunt potrivite modalității de lucru pe care o utilizăm la cursuri.

Pentru orice intrebări, ne puteți contacta pe adresa contact@carteadaliei.ro sau pe paginile noastre de social media.

                                                 Cursurile vor începe în iunie/iulie. 

Proiectul vizează elevi cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani, dar și copii cu deficiență de auz cu vârste între 8-16 ani.