Code Hero

Pregătim viitoarea generație de lideri să schimbe lumea prin tehnologie

Program susținut de:

“Code Hero” este un program de educație digitală dezvoltat de organizația Cartea Daliei și sprijinit pentru al treilea an la rând de Societe Generale Global Solution Centre, în care copiii din mediul rural și orașele mici au oportunitatea de a dobândi abilități necesare unui viitor digital plin de incertitudine.

0
copii
0
mentori

Despre program

Scopul programului este dezvoltarea abilităților de viitor ale copiilor prin cursuri online de programare. Copiii din familii cu venituri medii spre mici au acces gratuit la ceea ce au cel mai mult nevoie acum: educație care îi pregătește pe copii pentru a prospera în viață.

Programul include două sesiuni de cursuri de programare în Scratch și Python, structurate pe nouă niveluri de complexitate, o serie de masterclass-uri online și câte un hackathon la finalul fiecărei sesiuni. Copiii sunt introduși în lumea fascinantă a programării de către experți software și studenți la facultăți de profil printr-o metodă interactivă – învățarea bazată pe jocuri.

“This theme really can do anything. Easy to learn – and although I’m not a professional, I’ve worked with 5 other themes. Avada is without a doubt the most flexible and fun to use.”

Bianca SG GSC

Societe Generale Global Solution Centre

Cursuri de programare

Copiii au oportunitatea de a aprofunda concepte de programare, de la noțiuni introductive prin utilizarea limbajului vizual Scratch până la noțiuni complexe în Python, unul dintre cele mai populare limbaje de programare.

Detalii importante

  • Pe parcursul a 10 săptămâni, participanții vor avea câte o sesiune online de 1.5h prin videoconferință.

  • Fiecare grupă de copii va avea alocat un mentor specialist în domeniul IT care îi va îndruma pas cu pas.

  • Cursurile sunt structurate pe niveluri de complexitate, iar participanții pot porni de la un nivel începător, ajungând la un nivel avansat prin participarea recursivă la acest program.

MasterClass-uri

Copiii participă la o serie de nouă masterclass-uri care vor aborda o varietate de subiecte utile atât la nivel personal, cât și profesional.

Detalii importante:

  • Exemple de teme abordate sunt: realizarea unei prezentări, educație financiară, securitatea datelor în mediul digital etc.

  • Numărul de participanți este limitat, fiecare eveniment online se desfășoară cu maximum 20 de participanți.

  • MasterClass-urile sunt ținute de către angajații partenerului nostru, care au o experiență vastă și multă pasiune în ceea ce privește subiectul abordat.

Hackathon-uri

Copiii crează un proiect final, individual sau de grup, bazat pe noțiunile dobândite în cadrul sesiunilor anterioare și în concordanță cu o temă dată.

Detalii importante:

  • În edițiile anterioare, copiii au creat proiecte legate de viitorul educației, conștientizarea pandemiei și alte teme bazate pe ODD-uri (obiectivele de dezvoltare durabilă).

  • Hackathonul se desfășoară pe parcursul a două întâlniri, în care mentorul este prezent pentru a oferi sprijin copiilor.

  • Se finalizează cu o etapă de prezentare a tuturor proiectelor în cadrul grupei și premierea acestora.

Edițiile programului

Code Hero, ediția 1

Pilot 2020

500 copii

80 mentori

Susținut de StartONG

Code Hero, ediția 2

2020 - 2021

1800 copii

300 mentori

Susținut de SG GSC

Code Hero, ediția 3

2021 - 2022

1300 copii

220 mentori

Susținut de SG GSC

Programul realizat împreună cu partenerii noștri a fost remarcat prin diferite distincții pentru impactul social pe termen lung pe care îl generează :

Testimoniale

Cursurile noastre

3x

Împreună construim un viitor mai bun

Societe Generale Globale Solution Centre se implică în sprijinirea proiectelor ce au ca misiune susținerea grupurilor vulnerabile de la noi din țară în vederea creșterii șanselor la o viață mai bună și incluziune socială.

Societe Generale Global Solution Centre a fost fondată în România, în anul 2011, ca un centru de servicii pentru Grupul Societe Generale. Compania oferă o gamă largă de servicii profesionale de înaltă calitate în diverse domenii de activitate pentru entitățile Grupului din întreaga lume: finanțe și contabilitate, resurse umane, IT, Know Your Customer sau compliance.

Apariții media: